Deichmanske, Operaen og nye Munchmuseet markerte ikke Earth Hour 2020 med å slukke lyset i en time lørdag kveld.
Deichmanske, Operaen og nye Munchmuseet markerte ikke Earth Hour 2020 med å slukke lyset i en time lørdag kveld.

Earth Hour preget av koronapandemi

Flere land lot være å markere årets Earth Hour på grunn av den pågående koronapandemien.

Publisert

Flere land lot være å markere årets Earth Hour på grunn av den pågående koronapandemien. Men noen steder lot man likevel berømte bygninger bli mørklagt.

Å slukke lyset for å rette oppmerksomheten mot klimaendringene har blitt en årlig markering. Også i år ble blant annet Sydneys berømte operahus og Harbour Bridge like ved, mørklagt.

Earth Hour-initiativet ble startet i 2007 av WWF. Enkeltpersoner, bedrifter og myndigheter blir bedt om å slukke lyset i én time, klokka 20.30 lokal tid, for å øke bevisstheten rundt klimaendringene.

Men i mange land har man i år valgt å avlyse hele eller deler av arrangementet på grunn av den pågående koronapandemien.

WWF har i stedet oppfordret folk til å slukke lysene hjemme, tenne stearinlys og for eksempel kose seg med brettspill.

WWF Australia valgte å avholde et strømmearrangement på YouTube, med innslag fra flere australske komikere og kjendiser. I Norge arrangerte WWF en direktestrømmet konsert lørdag kveld.

Selv om mange offentlige arrangementer er avlyst, skulle over 100 landemerker verden over slukke lyset for å støtte Earth Hour, blant dem Kreml i Moskva, Eiffeltårnet i Paris, Brandenburger Tor i Berlin, Colosseum i Roma og Petronas-tvillingtårnene i Kuala Lumpur.

(©NTB, DPA)