Initiativtaker Owe INgemann Waltherzøe venter nå på svar fra partiregisteret i Brønnøysund.
Initiativtaker Owe INgemann Waltherzøe venter nå på svar fra partiregisteret i Brønnøysund.

Industri og næringspartiet ett skritt nærmere å delta i valget 2021

Publisert

Som enerWE har skrevet om tidligere, jobber Industri- og næringspartiet (INP) for å bli et fullverdig, politisk parti. For å bli godkjent som et politisk parti, må man fremlegge minst 5000 underskrifter for Partiregisteret i Brønnøysund.

Overfor enerWE bekrefter initiativtaker Owe Ingemann Waltherzøe at dette nå er utført.

- I går mottok Partiregisteret anmodning om å bli registrert i partiregisteret i Brønnøysund. Vedlagt var 5434 støtteerklæringer fra norske statsborgere over atten med stemmerett ved kommunevalg, fylke og stortingsvalget, sier Waltherzøe.

Nå er det bare å vente på en bekreftelse på at alt er i orden med de innsendte erklæringene.

- Men vi har gått grundig gjennom samtlige støtteerklæringer og kan ikke skjønne at det ikke skulle være noe i veien for at vi ikke skulle bli registrert som et nytt nasjonalt parti om kun få uker. Mulig at Covid-19 utfordringer kan gjøre prosessen noe lengre enn vanlig, sier han.

- Stemmer Smittestopp-ryktene, har vi et par punkter å plukke med regjeringen

På spørsmål fra enerWE om hvordan INP synes regjeringen har håndtert koronakrisen, understreker Waltherzøe at partiet mener at både Stortinget og regjeringen har tatt de riktige grep og gjort det som var nødvendig.

- Vi ønsker ikke å kritisere håndteringen på noen måte og regner med at det vil bli en type oppsummering eller evaluering av håndteringen i etterkant, sier han.

Men på ett felt uttrykker han likevel skepsis.

- Vi er imidlertid kritisk til enkelte deler som omhandler bruk av innhenting av personlig informasjon. Å bruke en slik situasjon er antagelig veldig fristende for visse «mørkemenn» i kulissene av regjeringens mer troskyldige ærlige tilnærming og angivelige behov for hvilke opplysninger om hver enkelt av oss. Men dette ønsker vi å utdype nærmere i etterkant når «fasit» ligger på bordet. Vi er i utgangspunktet skeptiske til å samle inn personlige opplysninger som kan komme på avveie, sier Waltherzøe.

Vi er i utgangspunktet skeptiske til å samle inn personlige opplysninger som kan komme på avveie

Som eksempel nevner han rykter som nå går, på at Folkehelseinstituttets app Smittestopp er hacket av uvedkommende.

- Stemmer disse ryktene og det viser seg at datatilsynet og de IT-ansvarlige i regjeringens stab ikke har sjekket og dobbeltsjekket smittestopp-appen på en god nok måte, har vi et par punkter å plukke med regjeringen etterhvert, sier han.

Vil ta opp Kriseloven

Han varsler også at Kriseloven er noe som INP vil ta opp ved et senere tidspunkt.

- Det går på at dette er i realiteten en endring i selve grunnloven der det må 1/3 av stortingets representanter til for å stanse det. Det mener vi er et demokratisk problem at ingen partier i dag er store nok til å stanse. Vi mener at 1/4 burde holdt, fordi det må søkes støtte med flere partier for å stanse av dette. Vi er også skeptiske til at kriseloven gjøres gjeldende for én måned av gangen, mens forskriften, slik den foreligger i dag gir en virketid frem til desember 2020 jfr slik det fremgår på lovdata.no om du slår det opp, avslutter han.