Equinor-sjef Eldar Sætre tar grep for å sikre at Equinor er godt nok rustet til å håndtere koronaviruset.
Equinor-sjef Eldar Sætre tar grep for å sikre at Equinor er godt nok rustet til å håndtere koronaviruset.

- Vi må gjøre alt vi kan for å holde virksomheten i gang og levere energien verden trenger

Equinor gjør endringer i konsernledelsen for å håndtere virustiltakene.

Publisert Sist oppdatert

Equinor skriver i en pressemelding at de tar grep og gjør justeringer i konsernledelsen for å håndtere virusutbruddet. De presiserer imidlertid at endringene er midlertidige.

Pål Eitrheim blir ansvarlig for å håndtere alt som har med koronoaviruset å gjøre i Equinors virksomheter.
Pål Eitrheim blir ansvarlig for å håndtere alt som har med koronoaviruset å gjøre i Equinors virksomheter.

Målet er å sikre en mer effektiv respons, og bli bedre i stand til å koordinere innsatsen på tvers av alle forretningsområdene.

- Dette er utfordrende tider for oss alle, som enkeltpersoner, familier, samfunn og selskaper. Vi står overfor usikkerhet, mange er bekymret for egen og familiens helse, andre for å miste jobben og for framtiden. Vår reaksjon må være å gjøre vårt ytterste for å begrense spredningen av viruset og ivareta sikkerhet og helse. Samtidig må vi gjøre alt vi kan for å holde driften og virksomheten i gang og produsere og levere energien verden trenger, sier Equinors konsernsjef Eldar Sætre.

Equinor beskriver tiltaket som et midlertidig konsernprosjekt som vil bli ledet av konserndirektør Pål Eitrheim. Han skal rapportere direkte til Sætre, og får ansvaret for å ivareta både umiddelbar respons og langsiktige implikasjoner som følge av virusutbruddet.

Utbruddet av koronaviruset og fallet i råvarepriser vil påvirke Equinor i lang tid fremover

Eldar Sætre

- Utbruddet av koronaviruset og fallet i råvarepriser vil påvirke Equinor i lang tid fremover. Vi er et robust selskap med solid balanse, og vi drar nå virkelig nytte av sterke forbedringer de siste årene. Men det blir nødvendig med sterke tiltak for å redusere risiko, beskytte virksomheten og driften, og sikre selskapets langsiktige robusthet. Jeg har derfor bedt Pål Eitrheim om å lede arbeidet vårt med dette og det vil stå øverst på dagsorden for konsernledelsen og styret, sier Sætre.