Equinor-sjefen: en ekstraordinær situasjon

- Jeg har aldri i nesten 40 år i industrien opplevd noe i nærheten av det vi ser nå.

Publisert

Norges største selskap Equinor går en krevende tid i møte, mener konsernsjef Eldar Sætre.

Dette er en helt ekstraordinær situasjon der vi har mange utfordringer samtidig

Eldar Sætre

– Dette er en helt ekstraordinær situasjon der vi har mange utfordringer samtidig. Det er veldig krevende. Jeg har aldri i nesten 40 år i industrien opplevd noe i nærheten av det vi ser nå, sier Sætre til Dagens Næringsliv.

Amerikansk lettolje stupte onsdag 24 prosent til 20,37 dollar fatet, det laveste siden 2002. Nordsjøolje falt 14 prosent til 24,67 dollar fatet, det laveste siden 2003.

Mange tusen ansatte i olje- og verftsindustrien i Norge har fått permitteringsvarsler, og siden årsskiftet har 40 prosent av Equinors verdi gått tapt.

Dette påvirker enkeltpersoner, familier, samfunnet, industrien og oss som selskap

Eldar Sætre

– Både kompleksitet, omfanget, hurtigheten og ikke minst usikkerheten. Dette påvirker enkeltpersoner, familier, samfunnet, industrien og oss som selskap, fortsetter Sætre.

Han bruker all sin tid til å håndtere krisen, og selskapet har opprettet en egen organisasjon for å ta seg av de mest kortsiktige virkningene.

Fredag legger Equinor fram selskapets årsrapport. Der kommer det fram at selskapets ledelse kutter bonusen i år, mens det ikke er tatt noen beslutning om utbytte, skriver DN.

(©NTB)