Equinor sikrer lån for over 52 milliarder kroner

Lånebeløpet skal benyttes til finansiering av selskapets aktiviteter generelt.

Publisert

Equinor har sikret nye obligasjonslån for til sammen 5 milliarder dollar med garanti fra Equinor Energy AS.

Det kommer fram i en melding fra selskapet onsdag kveld.

Equinor ASA opplyser at transaksjonen i kapitalmarkedet har en totalverdi av 5 milliarder amerikanske dollar, som etter dagens kronekurs tilsvarer 52,25 milliarder kroner.

Lånene forfaller mellom 2030 og 2050.

– Equinor er i en sterk posisjon til å håndtere volatilitet og usikkerhet i markedet. Kombinert med vår handlingsplan for å redusere kostnader med om lag 3 milliarder dollar, vil denne transaksjonen ytterligere styrke vår finansielle robusthet og fleksibilitet fremover, samt sikre likviditet til prioriterte prosjekter, sier finansdirektør i Equinor ASA, Lars Christian Bacher.

Lånebeløpet skal benyttes til finansiering av selskapets aktiviteter generelt, som tilbakebetaling av lån, tilbakekjøp eller andre formål beskrevet i et tilleggsprospekt knyttet til låneutstedelsen.

Equinor varslet for én uke siden handlingsplanen med kraftig kutt i investeringene framover som følge av koronaviruset og den lave oljeprisen. Hovedpunktene i tiltakspakken er at oljegiganten reduserer sine organiske investeringer med rundt 20 prosent i 2020 – fra 10-11 milliarder kroner og ned til rundt 8,5 milliarder.

Videre ble det informert om at leteaktiviteten i år reduseres fra 1,4 milliarder dollar til rundt 1 milliarder dollar, mens driftskostnadene skal reduseres med rundt 700 millioner dollar.

I USA stoppes all boring på land, mens produksjonene på Equinors oljefelter til sjøs skal fortsette som normalt alle steder. (©NTB)