– I verste fall fører dette til mindre åpenhet ved ulykker

Publisert

Statoil avbryter kontrakt med ulykkesrigg.

Statoil avslutter kontrakten med riggen COSL Innovator på Troll-feltet, hvor en mann omkom da en 30 meter høy bølge traff boligkvarteret på riggen.

– Vilkårene for terminering i kontrakten vi har med COSL Offshore Management AS, er etter vår mening oppfylt, og derfor velger vi å benytte oss av den kontraktfestede muligheten til å terminere kontrakten, sier direktør for boring og brønn Geir Tungesvik i Statoil i en kommentar.

I tillegg har Statoil bestemt å avslutte pågående boreoperasjon med søsterriggen COSL Promoter. Avbrytelsen av kontrakten vil ikke få konsekvenser for den langsiktige utvinningen på Troll-feltet, ifølge Statoil.

Fagforbundet SAFE er opprørt over at Statoil kansellerer avtalen, og HMS-ansvarlig i forbundet, Roy Erling Furre, kritiserer at Statoil avbryter kontrakter med selskaper som opplever ulykker.

– I verste fall fører dette til mindre åpenhet ved ulykker, og dette er svært undergravende for HMS-arbeidet, sier Furre til NRK.

Bølgene var uvanlig høye på Troll-feltet 30. desember i fjor, ifølge målestasjonen på Troll C. En av bølgene traff COSL Innovator og knuste 17 vinduer. Inventaret i minst seks lugarer ble knust. En 53 år gammel Aker Solutions-ansatt som var på lugaren, mistet livet.