Bruker ulykkesrigg før granskningen er ferdig

Publisert

COSL Innovator klargjøres for bruk igjen.

Allerede en måned etter at en mann døde på COSL Innovator, og før ulykkesgranskingen er klar, gjøres rigget igjen klar for bruk.

30. desember i fjor var bølgene på Troll-feltet uvanlig høye, opp mot tolv meter, ifølge målestasjonen på Troll C. En av bølgene traff COSL Innovator og knuste 17 vinduer på rigget. En mann som var på lugaren, mistet livet.

Blender lugarvinduene

Samtidig som en intern granskingsgruppe jobber med å finne årsakene til dødsulykken, blendes lugarvinduer og nedre dekk igjen for at riggen skal være klar for bruk på Troll-feltet i februar.

 • - Vi krever å bli involvert i Cosl-granskningen
 • – Hovedutfordringen vår var vanninntrenging. Vi må sørge for at det ikke skjer igjen. Så lenge vi har en rigg som er i henhold til regelverket, er det ingen grunn til ikke å sende den ut igjen, sier Cosl-direktør Jørgen Arnesen til Aftenbladet.

  Også Statoil vil la riggen operer igjen uten at ulykkesgranskningen er ferdig.

  – Dersom det er forhold som kommer fram under granskingen, får vi ta det da, sier pressekontakt Ola Anders Skauby i Statoil.

  • Flere saker om Cosl-ulykken
  • Ptil på banen

   Det er Petroleumstilsynet som har tilsynsansvaret for rigger.

   – Riggen kan tas i bruk når Statoil og Cosl mener det er forsvarlig, med mindre våre oppfølginger avdekker forhold som gjør det nødvendig å vurdere stansing av operasjonen, sier pressekontakt Eileen Brundtland i tilsynet.