Gransking av ulykkesrigg starter fredag

Publisert

– Vi er en preget gjeng som ikke har fått dette på avstand ennå.

- Hendelsen som kostet én mann livet på en rigg i Nordsjøen har satt en støkk i alle berørte, sier Jørgen Arnesen, administrerende direktør i COSL Drilling Europe. Nå skal ulykkesriggen granskes.

En 53 år gammel mann mistet livet da boligkvarteret på COSL-riggen på Statoils Troll-felt i Nordsjøen onsdag ble truffet av brottsjø. Riggen ankom torsdag Fedje, samme dag som de to skadde personene fra ulykken ble utskrevet fra sykehus.

Ukjent hvor lang tid granskningen vil ta

Fredag møtte Arnesen pressen sammen med Henning Buvik. Sistnevnte er kaptein på ulykkesriggen COSL Innovator.

– Vi er en preget gjeng som ikke har fått dette på avstand ennå. I dag skal et granskningsteam om bord i riggen, og det er ukjent hvor lang tid granskningen vil ta. Innretningen er konstruert for å tåle slikt vær som på onsdag, så vi må sørge for at dette ikke skjer igjen, sier Arnesen til NTB.

  • - Dette er alles mareritt
  • Ivaretar de rammede

    44 personer ble fløyet til land etter ulykken, mens 59 ble igjen. Direktøren frykter ikke at mannskapet ikke ønsker å dra til sjøs igjen.

    – Vi har ikke fått noen slike indikasjoner, og jeg har heller ikke tenkt så mye over det. Nå er vår jobb å ivareta de rammede og deres pårørende, sier han.