Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Borerigg på Troll-feltet i viruskarantene

Helikoptertrafikken stanset i påvente av prøvesvar.

Publisert

På boreriggen Transocean Equinox på Troll-feltet i Nordsjøen, skal det befinne seg en mulig Corona-smittet person nå, etter det enerWE kjenner til.

enerWE er også kjent med at andre offshore-ansatte er varslet om situasjonen, og at all helikoptertransport er stanset i påvente av prøvesvar.

Operatør på denne plattformen er Equinor, og selv om det er de som har ansvaret for plattformen, understreker pressetalsmann Morten Eek at Equinor ikke har ansvar for personell.

- Transocean har ansvaret for personell, så dermed kan vi ikke komme med noen kommentarer knyttet til personellet, sier han.

enerWE har også vært i kontakt med Transocean i Stavanger, som ikke ønsker å kommentere saken, men henviser til eierselskapet Deepwater i Houston.

Hvis vi får et påvist tilfelle av smitte som påvirker våre operasjoner, vil jeg bekrefte det overfor pressen.

Martin Eek

I går ble det kjent at én person var satt i karantene på Martin Linge, som driftes av Equinor. Martin Linge er imidlertid ikke i gang med produksjon ennå, og Equinor har gått ut og sagt at de flyr de ca 140 ansatte til land.

Overfor enerWE er Equinor i dag nøye med å påpeke at siden Transocean Equinox er en borerigg, har ikke Equinor personalansvaret.

- Hvis vi får et påvist tilfelle av smitte som påvirker våre operasjoner, vil jeg bekrefte det overfor pressen, sier Eek.