Fant olje for mellom 30 og 80 milliarder kroner

- Dette funnet er vår fjerde suksessfulle brønn på norsk sokkel de siste 16 månedene.

Publisert Sist oppdatert

Oljedirektoratet og oljeselskapet ConocoPhillips forteller i pressemeldinger at det har blitt gjort funn nord for Heidrun-feltet i Norskehavet.

- Dette funnet er vår fjerde suksessfulle brønn på norsk sokkel de siste 16 månedene, sier Matt Fox, chief operating officer i ConnocoPhillips.

Foreløpig estimeres funnet til å utgjøre mellom 75 og 200 millioner fat med utvinnbare oljeekvivalenter. Med en oljepris på ca. 400 norske kroner per fat betyr det at det er funnet olje for mellom 30 og 80 milliarder kroner.

ConocoPhillips eier 80 prosent av lisensen, mens partneren Pandion Energy eier resten etter at de kjøpte seg inn i lisensen i juli i fjor.

- Slaguglefunnet er et godt eksempel på vår letestrategi hvor vi målrettet søker etter prospekter som ligger nær infrastruktur og har en betydelig ressursoppside. Dette er en sjelden fin julegave og demonstrerer det betydelige gjenværende ressurspotensialet på norsk sokkel, sier Jan Christian Ellefsen, CEO i Pandion Energy.

Brønnen ble boret a boreinnretningen Leiv Eriksson. Denne riggen skal nå tilbake til verft i Bergen i påvente av nye oppdrag.

Powered by Labrador CMS