Stavanger (Tanager) office
Stavanger (Tanager) office

- Dette funnet kan være det største på norsk sokkel i år

ConocoPhillips fant gass og kondensater i Norskehavet med en potensiell verdi på mellom 13 og 50 milliarder kroner.

Publisert

Olje- og gaselskapet ConocoPhillips forteller i en pressemelding at de har gjort et nytt gass- og kondensatfunn i Norskehavet.

35 kilometer nordvest for Heidrun-feltet og 241 kilometer fra kysten har det gjort et funn som foreløpig er estimert til å utgjøre mellom 50 og 190 millioner utvinnbare oljeekvivalenter. Det tilsvarer mellom 8 og 30 milliarder standard kubikkmeter med gass.

– Dette funnet, som potensielt kan være det største på norsk sokkel i år, støtter vår posisjon i Norskehavet og Heidrun-feltet. Funnet på Warka og potensielle fremtidige muligheter har svært lave utviklingskostnader for tilførsel av utvinnbare ressurser, som kan bidra til fortsatt suksess i flere tiår fremover på norsk sokkel, sier Matt Fox, executive vice president and chief operating officer i ConocoPhillips.

ConocoPhillips Skandinavia AS er operatør for utvinningstillatelse med 65 prosent eierandel. PGNiG Upstream Norway AS har 35 prosent eierandel.

Hvis vi for enkelthets skyld legger til grunn at hele funnet består av gass, og tar utgangspunkt i gjennomsnittsprisen for gass i oktober, tilsvarer funnet verdier for mellom 13 og 50 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS