Tenk om vi ikke hadde funnet olje lille julaften?

Publisert

- Jeg er utrolig glad for at jeg vokste opp i Norge.

Ekofiskfeltet er et olje- og gassfelt i den sørlige delen av norsk sektor i Nordsjøen og var det første feltet på norsk sokkel som kom i produksjon. Prøveproduksjonen startet fra den flyttbare riggen Gulftide i 1971. Feltet ble senere utbygd med en mengde faststående plattformer. Ekofiskfeltet ble oppdaget av Phillips Petroleum Company høsten 1969 og var på det tidspunktet det største oljefeltet noen sinne funnet til havs. (Kilde: Wikipedia)

Norsk olje og gass deler jevnlig historiske drypp fra oljebransjen. I dag skrev de følgende på sin Facebook-side:

På denne dag, 23. desember 1969, ringte Phillips inn en oppsummerende melding til Industridepartementets oljekontor: Det er funnet olje på Ekofisk!

Boreriggen «Ocean Viking» hadde avsluttet det 33. borehullet på den norske kontinentalsokkelen. Dette ble vendepunktet.

Etter mange tørre brønner og store skuffelser kom endelig gjennombruddet.

Dermed lå det noe ekstra bak da industriminister Sverre Walter Rostoft (H) kunne ønske sine medarbeidere på det nyopprettede oljekontoret en riktig god jul.

Redaksjonen i enerWE feirer med gløgg og pepperkaker.

- Jeg er jo født i Sør-Korea, men har vokst opp i Norge, sier Chul Christian Aamodt, Ansvarlig redaktør i enerWE. Det å få vokse opp i Norge er en gave jeg er utrolig takknemlig for. Takket være oljeindustrien og god forvaltning av ressursene har vi fått bygget et velferdssamfunn vi skal være stolte av. Jeg er også utrolig takknemlig for at jeg fikk muligheten til å studere til sivilingeniør ved NTNU, og at jeg de siste 15 årene har fått muligheten til å jobbe i oljeindustrien. Det har vært en flott reise.

Aamodt avslutter med en appell:

- Det er viktig å minne hverandre på at oljeindustrien i veldig mange år fremover vil være motoren i norsk økonomi. Det skal vi være stolte av.

Powered by Labrador CMS