Jon Georg Dale anklager Sp for dobbeltspill om olje og CO2

Ber Senterpartiet bestemme seg for om de er oljearbeidernes eller klimavelgernes parti.

Publisert

Dale går hardt ut mot tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete etter hennes utsagn om at Sp må være tydelig på at oljeutvinningen går mot en avslutning.

Navarsete uttalte til Nationen fredag at partiet må være klarere i talen om at tiden for nye, store oljeutvinningsprosjekter er over.

Det reagerer den tidligere Frp-ministeren sterkt på. Dale kaller Navarsete utsagn «oppsiktsvekkende», og mener det skaper usikkerhet rundt arbeidsplassene i norsk oljebransje under pandemien.

Dale anklager i Nationen Sp for å drive med et dobbeltspill i klimapolitikken, og ber partiet bestemme seg for om de er oljearbeidernes eller klimavelgernes parti. Dale sier han frykter at Navarsetes uttalelse er et tegn på at Sp er i ferd med å snu i klimapolitikken for å orientere seg mot en bredere rødgrønn regjeringsallianse, der også MDG får være med på laget.

– Tull! Sp har aldri vært enten partiet kun for oljearbeiderne – og en fornuftig utvinning av oljen – eller kun for dem som vil ta vare på klimaet, sier Navarsete i en kommentar.

(©NTB)