Arne Sigve Nylund i Equinor. Foto: Hilde Nyman, enerWE
Arne Sigve Nylund i Equinor. Foto: Hilde Nyman, enerWE

- Ikke et problem, mer en mulighet å også ha dialog med NVE

Equinor-direktør om utsiktene til mer samhandling og kommunikasjon med NVE.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke var det bløtkake og massivt oppmøte av ansatte på Equinors hovedkontor på Fornebu utenfor Oslo. EnerWE benyttet muligheten til å spørre Equinors konserndirektør for utvikling og produksjon i Norge, Arne Sigve Nylund noen andre spørsmål også.

Blant annet om hvordan giganten ser på å fremover også skulle forholde til NVE i tillegg til oljedirektoratet - siden satsingen på havvind kommer for full styrke.

- Det synes jeg er helt greit. Vi har en tett dialog med el-kraft delen i olje- og energidepartementet og olje- og gass innenfor olje- og energidepartementet, og vi har en veldig god dialog med begge de to aksene, så det ser jeg ikke på som et problem, men mer som en mulighet, sier Nylund.

- Forholder oss til regelverket

Nylig lanserte regjeringen forslag om å øke CO2-avgiften. Det har ikke Equinor noe problem med, sier Nylund til enerWE.

- Vi forholder oss til de signalene og forskriftene som kommer fra myndighetene, enten det er i forhold til tariffer knyttet til overføring av kraft og ikke minst i forhold til statsbudsjettet når det gjelder CO2-avgiften. Vi tar de inn i kalkulasjoner og gjør de beregninger som kreves og som forventes av oss, sier han avslutningsvis.