Sommerprat: Vi skal rekruttere mye til høsten!

Publisert

Intervjuet ble først publisert på vekst.media, vår søsteravis for bygg- og anleggsbransjen.

I serien sommerprat blir vi kjent med lesere av enerWE/vekst.media/havbruk.media, medlemmer i TEAM enerWE og de som jobber i enerWE. I dagens sommerprat blir vi kjent med rekrutteringssjefen i Skanska Norge.

 • Navn: Christian Scheen
 • Stillingstittel: Rekrutteringssjef Skanska Norge
 • Arbeidssted: Oslo
 • Familiesituasjon: Gift med Therese og har 3 barn
 • - Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg?

  - Hektisk og fantastisk moro! Jeg får mye energi av å være i kontakt med utrolig mange i løpet av en dag. Det være seg på telefon, i intervjuer og i møter med ledere hvor de ber meg om råd på hvordan vi sikrer oss de aller beste til å jobbe i Skanska.

  • Følg vekst.media på Facebook
  • - Hva er et spennende prosjekt du holder på med på jobb for tiden?

   -  Det er mange spennende prosjekter, og hver eneste rekrutteringsprosess er et eget prosjekt. Synes det er spesielt gøy når vi ser resultater av å engasjere ledere og ansatte i Skanska til å bidra med målrettet annonsering via sosiale medier og aktivt søk. Den siste tiden har vi også sett flere ledere og ansatte som melder seg på med fantastisk «employer branding» arbeid. Sist uke hadde vi en artikkel i Dagens Næringsliv om en avdeling i Skanska der de ønsker å tiltrekke seg kandidater med spillbakgrunn for å utvikle byggebransjen med 3D-visualisering og spillteknologi. Den har skapt litt oppmerksomhet, og telefonen min har vært rødglødende i etterkant av spill entusiaster og foreldre som ønsker sine håpefulle inn i jobb og ut av datarommet.

   - Hva gir deg maks sommerstemning?

   - Sommerstemningen er på det maksimale når vi er i Kragerø og får besøk, eller når vi er på tur sammen med andre familier og venner av oss.

   - Hva er sommerplanene dine i år?

   - I år skal vi til Kragerø og deretter til en Skanskahytte, nærmere Kristiansand, hvor vi får en tur eller to til dyreparken. Vi skal feriere sammen med en nær venn av meg, som jeg ble kjent med på befalsskolen. Vi har vært sammen mange somrer, og det er alltid superhyggelig da vi har barn i samme alder og min kone og hans kone har også funnet tonen veldig godt sammen.

   - Hva setter du mest pris på når du har fullstendig fri?

   - Når jeg har fullstendig fri så liker jeg likevel at det skjer mye. Vi finner hele tiden på noe, men det er vel nettopp det å føle at vi har tid til å gjøre akkurat det vi vil. Om det er å dra på sykkeltur, fisketur, bade, spille fotball eller tennis har ingenting å si.

   - Du er på kontoret denne uken, kan du gi en kort stemningsrapport fra Skanskahuset?

   - Det er mye å gjøre, skal blant annet ha intervjuer senere i kveld, men vi får også tid til litt sommermoro – vi arrangerte for første gang i fjor sommer et kontorstolrace. Det var moro, her kan vi også konkurrere med oss selv da vi har tider vi kan forbedre.

   - Har du ikke hatt noe ferie ennå?

   - Joda. Forrige uke tok jeg et par dager på hytta, jeg hadde med mine tre barn og et par venner av dem, mens kona var på jobb. Det var hyggelig, vi plukket masse blåbær, spilte boccia og fotball i hagen, var nede på stranden, satt opp telt og spilte kinasjakk og andre brettspill.

   - Til sist: Hvilke prosjekter gleder du deg til å komme i gang med etter sommeren?

   - Vi har rekordmange stillinger som er lyst ut nå i sommer og jeg gleder meg til å fortsette disse prosessene. Blant annet et par prosjektsjef og prosjektlederstillinger, et par spesialiststillinger, rådgiver og IT-stillinger, tre stillinger innen HR og en kommunikasjonsdirektør stilling. Alle disse er viktig å få på plass. I tillegg har vi en del nyansatte som vil bli ønsket velkommen i vårt introduksjonsprogram rett etter sommeren. Det er mye å glede seg til, avslutter han før han utfordrer kollegene sine i et nytt kontorstolrace før lunsj.

   --

   Redaksjonen utfordrer Christian Scheen til å mobilfilme litt fra sommerens kontorstolrace:) Vi lover å publisere resultatet!

Powered by Labrador CMS