Verden etterspør norsk teknologi

Publisert

Hvorfor strømmer kundene til Mørenot Offshore?

Mørenot Offshore AS sikrer seg deflektor-kontrakt hos det kinesiske selskapet China Oilfield Services Limited, det skriver selskapet i en pressemelding. Selskapet vil motta sitt første sett MODE53 deflektorer fra Mørenot den kommende høsten. Dette er den tredje kontrakten Mørenot Offshore lander i løpet av tre måneder, og etterspørselen etter deflektorteknologien er nå så stor at selskapet omtrent er fullbooket i høst.

Innovasjon i førersetet

I flere år har Mørenot Offshore AS levert utstyr til seismikkindustrien. Salgssjef i Mørenot Offshore, Hans Jørgen Hjelle sier til enerWE at selskapets innovative produktutvikling som gjør at de nå opplever stor pågang fra seismikkbransjen.

Deflektorene våre er bygd opp på en slik måte at effektiviteten blir høyere sammenlignet med tidligere brukt teknologi i bransjen. Dette bidrar derfor til drivstoffbesparelser og generelt svært effektive operasjoner for kundekretsen vår.

Fullbooket ut høsten

Mørenot Offshore inngikk nylig kontrakt med seismikkselskapene PGS Geophysical AS og Polarcus DMCC. Polarcus DMCC bekreftet denne uken bestillingen av ett sett MODE53. Selskapet har i lang tid benyttet den mindre utgaven, MODE37, på tre av sine skip, og de nye bestillingene legger beslag på det meste av Mørenot's leveranse-kapasitet frem til november.

Leveransen til PGS Geophysical AS ferdigstilles denne uken, og selskapet blir dermed den første aktøren som tar i bruk MODE53, Mørenot's mellomstore deflektor.

Kontrakter verdt 25-30 millioner

De tre kontraktene har en samlet verdi på 25 – 30 millioner. Selskapet skriver at de er svært tilfreds med at det har vært mulig å lande såpass mange kontrakter i et ellers vanskelig marked. Mørenot Offshore AS er et av selskapene i Mørenot-konsernet, og har sitt hovedkontor i Søvik, Haram kommune. Konsernet har rundt 470 ansatte.

Hva er en deflektor?

En deflektor er mekanismen som holder orden i kabler og annet utstyr som slepes etter et seismikkskip når det leter etter nye olje- og gassreserver. Slepet bak et seismikkskip er det største menneskeskapte objektet som går i vann. Det kan være over halvannen kilometer bredt, 10 kilometer langt, og kan inneholde opptil 26 kabler. Kablene (streamere) benyttes for å samle inn signaler i søket etter gass og olje forekomster under havbunnen, og en deflektor sørger for at dette utstyret holdes i system.

Powered by Labrador CMS