CHC: – Kunne ikke ha oppdaget feilen bak helikopterstyrten

Publisert

Hvis Havarikommisjonens mistanker om tretthetsbrudd i hovedgirboksen stemmer, kunne ikke feilen ha blitt oppdaget under vanlig service, opplyser CHC Helikopterservice.

Informasjonen om tretthetsbruddet i helikopteret som styrtet ved Turøy i april, kommer fram i en foreløpig rapport fra Statens havarikommisjon for transport (SHT) som ble lagt fram onsdag.

Til Stavanger Aftenblad opplyser administrerende direktør Arne Roland i CHC Helikopterservice at feilen skjedde på et sted som ikke blir sjekket under service hos operatøren.

– Dette er normalt ikke operatørenes ansvar. Delen er i et lukket område og er ikke noe vi håndterer vedlikehold på, sier Roland, som understreker at han ikke er ute etter å fordele skyld.

– Granskingen må få lov til å fortsette. Vi er fornøyd med fremdriften og at det blir gjort et så godt og grundig arbeid, sier han.

Direktør William J. Bertheussen i SHT sa til Aftenposten onsdag at kommisjonen er «ganske sikre på at vi er inne på en av årsaksfaktorene og en viktig en».

Ifølge Teknisk Ukeblad er feilen som SHT peker på, den samme som førte til et havari i april 2009 da et Super Puma-helikopter havarerte utenfor Skottland. 16 personer omkom i den ulykken.

Powered by Labrador CMS