Skal lede Engie i Norge

Publisert

Cedric Osterrieth begynner 1. august.

Styret har ansatt Cedric Osterrieth som ny Managing Director (CEO) for ENGIEs Exploration & Production-filial i Norge - GDF SUEZ E&P Norge - fra 1. august 2015. Det skriver selskapet i en pressemelding.

ENGIE-gruppen har lansert sitt "Enterprise Project" for å restrukturere og omorganisere konsernet for morgendagens verden i energisektoren. Maria Moræus Hanssen har blitt bedt om å lede dette prosjektet for den globale forretningsenheten Exploration & Production. Hun vil derfor flytte til Paris i løpet av sommeren.

Jeg gleder meg til å lede en sterk E&P-aktør på norsk sokkel, sier Osterrieth.

Jeg er imponert over selskapets resultater og har tro på at at vi vil kunne fortsette å utvikle vår virksomhet på norsk sokkel på en bærekraftig måte.

Bred erfaring innen E&P og kunnskap om våre aktiviteter i Norge har blinket Cedric ut som min etterfølger som Managing Director i GDF SUEZ E&P Norge. Jeg ser frem til hans bidrag til selskapet og han har min fulle støtte i sin nye rolle, sier Maria Moræus Hanssen.

Moræus Hanssen vil fortsatt være involvert i den norske E&P-filialens aktiviteter. Hun blir ny styreleder da Jean-Marie Dauger går av med pensjon.

Cedric Osterrieth har 20 års erfaring fra energisektoren, hvorav nesten halvparten innen olje og gass. Osterrieth kommer fra Belgia og har en mastergrad i anvendt økonomi fra Catholic University of Leuven (Belgia) og et Certificate of General Management Program fra CEDEP ved Insead (Frankrike).

Osterrieth begynte i ENGIE-gruppen i 2000. Siden 2011 har han jobbet som Chief Financial Officer (CFO) for forretningsenheten Exploration & Production. Her har han holdt finansiell oversikt med konsernets E&P-aktiviteter.