Bli med Greenbird til CeBIT

Publisert

Deler ut 5 gratis plasser.

Lytt til intervjuet som podcast.

Det norske teknologiselskapet Greenbird er nominert til finaleplass under den prestisjetunge CODE_n konkurransen som finner sted under CeBIT i mars.

Dette er verdens største IT-messe og Greenbird får anledning til å presentere integrasjonstjenesten Metercloud for kunder og partnere.

5 gratis plasser

I samarbeid med enerWE.no deler vi ut 5 gratis inngangsbilletter til CeBIT, forteller Thorsten Heller, administrerende direktør i Greenbird. Du må dekke reise og opphold selv, men vi skaffer deg inngangsbillett til verdens største IT-messe.

Ta kontakt med enerWE.no dersom du ønsker en billett.

Utfordrer de store

Med Metercloud utfordrer vi de store og veletablerte systemintegratorene, forteller Heller.

Nettselskapene som eier strømnettet går gjennom sin største transformasjon noensinne med utrullingen av automatisk strømavlesning og full digitalisering av driften.

Snur opp ned på integrasjon av fagsystemer

Kent Narvhus Oksdøl er Product Manager Metercloud i Greenbird.

Tradisjonell tilnærming til integrasjon av nye fagsystemer er svært kostnadskrevende for nettselskapene, forteller Oksdøl. Med integrasjonstjenesten Metercloud ønsker Greenbird å snu opp ned på hvordan energibransjen løser integrasjon av fagsystemer.

I stedet for skreddersydde integrasjonsprosjekter for hvert enkelt selskap, kan Greenbird med Metercloud tilby ut-av-boksen støtte for alle standard arbeidsprosesser som krever systemintegrasjon ute hos nettselskapene, forteller Heller.

For kundene betyr dette fordeler som lavere kostnader, raskere utvikling, enklere vedlikehold og mer fleksibilitet for å ta i bruk innovativ teknologi i framtida.

Into the Internet of Things

Årets tema for CODE_n konkurransen er ”Into the Internet of Things”. Sensorteknologi som er knyttet direkte opp mot Internett er spådd en formidabel vekst de neste årene. Dette krever effektiv håndtering av enorme mengder med data.

Thorsten Heller ser store muligheter framover.

For Greenbird er nettselskapene den første bransjen vi satser på. I framtida kommer ”Internet of Things” til å spille en strategisk rolle for en rekke bransjer.

Satser på olje- og gass

Greenbird satser nå tungt inn mot oljebransjen.

Vi jobber nå strategisk inn mot oljebransjen. Vi har nylig ansatt tre personer i Stavanger.

Nå skal vi bruke vår erfaring fra nettselskapene inn mot olje- og gass.

Teknologien i Metercloud kan enkelt tilpasses nye bransjer som ønsker å ta i bruk ny sensorteknologi. Greenbird ble etablert i 2010 for å realisere forretningsideen med Metercloud.

The sky is not the limit

Greenbird har på kort tid vokst til 29 ansatte.

Vi er allerede etablert som Norges fremste eksperter på integrasjon av fagsystemer for energiselskaper. Vi gleder oss til veien videre.

Lytt til intervjuet som podcast.