Elon Musk engasjerer seg i karbonfangst

Tesla-gründeren lover 100 millioner dollar til pris for ny karbonfangstteknologi.

Publisert

Tesla-gründer Elon Musk skrev en kort melding på Twitter om at han vil donere 100 millioner dollar til en pris for beste karbonfangstteknologi. Utover det ga han ikke noe mer informasjon, men i en oppfølger lovte han mer detaljer i neste uke.

Som leder av elbilprodusenten Tesla, som også satser på solcellepanel og batteriløsninger, er Musk allerede sterkt involvert i arbeidet med å gå over til mer klimavennlige løsninger. Med et initiativ innen karbonfangst, som er en del av karbonfangst og lagring, kan han muligens være med på å løfte interessen for denne typen løsninger.

100 millioner dollar er selvsagt mye penger isolert sett, men i den store sammenhengen og sett opp mot kostnadene innen CCS, er det fortsatt snakk om et relativt beskjedent beløp. Med dagens valutakurs er det snakk om ca. 843 millioner kroner, og det kommer ikke i nærheten av det norske Langskip-prosjektet.

Langskip inkluderer også Northern Lights, prosjektet der CO2-skal transporteres til norsk sokkel for å lagres på havbunnen. Det er dyrt og krevende, men når lagringsløsningene først er på plass i en skala som monner, blir det fort flere muligheter for de som satser på karbonfangstdelen.

Med Elon Musk på banen blir det sannsnyligvis mer fokus på CCS i tiden fremover.

Powered by Labrador CMS