Bru vil ikke avklare om de vil støtte CCS-søknader

Men hun varsler at CCS vil komme med i statsbudsjettet neste år.

Publisert

Tidligere i august stilte Venstres stortingsrepresentant Lars Haltbrekken et skriftlig spørsmål til olje- og energiminister Tina Bru om CCS.

Haltbrekken viste til et møte Bru hadde med de norske CCS-aktørene i juni, og de ble anbefalt å søke EUs Innovasjonsfond om økonomisk bidrag til de ulike prosjektene. I sitt spørsmål til statsråden ville Haltbrekken vite om statsråden ville støtte slike søknader.

- I så store og viktige prosjekter er det en stor fordel at vertslandets regjering gir prosjektene politisk og økonomisk støtte hvis de skal vinne frem. Hva gjør statsråden for at de omtalte prosjektene skal vinne frem i konkurransen om støtte, og vil det legges frem en plan som viser når og hvordan denne støtten kommer, spurte han.

I svaret sitt skriver Tina Bru:

Vi tar sikte på å kunne å legge frem grunnlag for investeringsbeslutning for Stortinget i forbindelse med statsbudsjettet for 2021.

Tina Bru

- Regjeringen har en ambisjon om å realisere en kostnadseffektiv løsning for fullskala CO2-håndtering i Norge, gitt at dette gir teknologiutvikling i et internasjonalt perspektiv. Vi tar sikte på å kunne å legge frem grunnlag for investeringsbeslutning for Stortinget i forbindelse med statsbudsjettet for 2021. Da vil vi også komme tilbake til spørsmålet om støtte ved eventuelle søknader til EUs Innovasjonsfond.