Mener Langskip-prosjektet trygger og skaper arbeidsplasser

– Ikke i min villeste fantasi hadde jeg trodd Fremskrittspartiet ville gå inn for å sabotere et av norsk industrihistories viktigste prosjekter.

Publisert

Industri Energi skriver i en pressemelding at de er overrasket over at Fremskrittspartiet nå ser ut til å sette seg på bakbeina når det gjelder CCS-prosjektet Langskip.

– Ikke i min villeste fantasi hadde jeg trodd Fremskrittspartiet ville gå inn for å sabotere et av norsk industrihistories viktigste prosjekter. Langskip-prosjektet er selvsagt enormt viktig for Norcem i Brevik, som skal bygge et fullskala fangstanlegg, men det både trygger og skaper også arbeidsplasser langs hele verdikjeden over hele landet vårt, sier Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi.

Langskip-prosjektet har en estimert kostnad på 25,1 milliarder kroner, hvorav staten vil bidra med omtrent to tredeler. Det tilsvarer 16,8 milliarder av skattebetalernes penger.

Industri energi mener dette er vel anvendte penger for klimaet, men også for den norske industrien.

– I nesten hele Solbergs regjeringstid har Fremskrittspartiet hatt statsråden på dette feltet. Og selv om vi har dyttet på og vært utålmodige, så har jeg opplevd samarbeidet med dem som godt og hatt inntrykk av at dette er noe de har ivret for å få til, sier Alfheim.

Han håper at FrP snur, og at de likevel blir med på å sikre Langskip-prosjektet - av hensyn til norsk industri.

Powered by Labrador CMS