Statoil stenger produksjonen på oljesandanlegget i Canada

Publisert

Skogbrannen kan fortsette i flere måneder. 

Statoil stenger produksjonen på anlegget ved Fort McMurray i Alberta i Canada på grunn av skogbrannen som har herjet hele uka.

— Anlegget vårt er fortsatt ikke direkte truet av brannen, men vi har bestemt oss for å foreta en kontrollert og gradvis nedstengning av vårt anlegg. I løpet av de neste 24 timene vil produksjonen være helt avsluttet. Vi gjør dette for å ligge i forkant av det som skjer, og fordi en kontrollert nedstengning gir oss et bedre utgangspunkt når vi skal starte opp igjen, sier Statoil-talsmann Knut Rostad til Aftenbladet.

Allerede torsdag halverte Statoil produksjonen ved anlegget, men søndag tok selskapet beslutningen om å stanse helt.

Reklame (saken fortsetter under)

https://vimeo.com/157152222

Evakueringen avsluttet søndag

Søndag ble evakueringen fra skogbrannområdene avsluttet. Flere tusen innbyggere som hadde søkt ly nord for Fort McMurray ble evakuert i kolonner forbi de utbrente områdene i helgen.

Ingen personer er så langt skadd som følge av den massive skogbrannen, men mange har mistet hjem og eiendeler.

Brannen kan fortsette i måneder

Skogbrannen herjer Canadas viktigste region for utvinning av oljesand, med den tredje største reserven av olje i verden bak Saudi-Arabia og Venezuela.

Søndag vokser brannen fortsatt i omfang, men ikke like fort som tidligere fryktet. Provinsminister Rachel Notley fortalte søndag at brannens blir anslått til en størrelse på 1.600 kvadratkilometer.

Myndighetene i Alberta frykter at flammene vil herje i måneder fremover, og slår fast at det ikke er mulig å sette inn nok ressurser for å få en slutt på skogbrannen. De brannskogherjede områdene fikk litt regn søndag morgen, men det var ikke nok til å dempe flammene.

Powered by Labrador CMS