Canadisk skogbrann halverer Statoils produksjon

Publisert

Bare sikkerhetskritisk personell på plass. 

Skogbrannen som herjer i nærheten av oljesandbyen Fort McMurray i Alberta i Canada har hatt konsekvenser for Statoils nærliggende oljesandanlegg Leismer, det bekrefter selskapets pressekontakt Knut Rostad overfor Dagens Næringsliv.

- Det er opplagt at denne situasjonen utvikler seg time for time. Vi følger den nøye. Førsteprioriteten er å ivareta sikkerheten for personellet, sier Rostad til DN. 

Rostad kan opplyse om at produksjonen er redusert fra 20.000 til 10.000 fat i døgnet, og at bemanningen er halvert fra 200 til 100 personer, som kun skal være sikkerhetskritisk personell.

Selv om brannen i følge Rostad fortsatt er 120 kilometer unna, er Statoils anlegg berørt fordi Cheecham-oljeterminalen, som både henter olje fra anlegget og leverer produkter til Statoil, er stengt ned. Nå produseres olje for egne tanker, og selskapet skal ha kapasitet i noen dager. 

I følge avisen Financial Post skal den totale oljesandproduksjonen i landet være redusert med en million fat, nærmere 40 prosent av total normalproduksjon.

Reklame

https://vimeo.com/157152222

Powered by Labrador CMS