Fra guttejente til prosessoperatør

Publisert

Camilla om sine fem år på Veslefrikk.

Camilla Chruickshank Edvardsen jobber på plattformen Veslefrikk, eid av Statoil. I fem år har hun tilbrakt en tredjedel av tiden sin som prosessoperatør i Nordsjøen.

Fra guttejente til prosessoperatør

Det hele startet ved en tilfeldighet, på ungdomsskolens yrkesmesse.

Jeg er en smule guttejente som liker å bli litt skitten på hendene, så jeg ble fristet når en kvinne fra oljebransjen fortalte om muligheten for å jobbe offshore. Jeg bestemte meg egentlig på dagen at dette var noe for meg.

Edvardsen forteller at hun dedikerte de neste årene til å nå yrkesmålet sitt.

Jeg tok utdannelse som prosessoperatør, med to års lærlingstid før jeg tok fagbrev i prosess. Og nå sitter jeg her i dag, midt uti havet, med sikret jobb.

Fortell litt om hvordan det er å jobbe som ung kvinne i et så mannsdominert yrke?

Jeg merker ikke så mye til det. De tingene som skiller oss kvinner fra menn har aldri vært en utfordring i jobb-sammenheng. Nå er jeg så heldig at vi er hele fire kvinner i prosess på samme skift, så jeg er aldri eneste jente!

Fritid er fordelen

Edvardsen mener fritiden er viktig i denne typen jobb.

Ja, fritid er stikkordet, mye fritid til å gjøre hva en måtte ønske. Noen velger å drive bedrift eller ta videreutdanning, andre velger å reise. For min del går det mest på å oppleve nye ting, og tilbringe tid med venner og familie. Reise er også noe jeg er glad i, men det har det ikke blitt så mye av enda. Jeg trenger nok en reisepartner først.

Transport til og fra jobb er også et pluss.

 Jeg må også få nevne at jeg reiser med helikopter til jobben. Hallo? Hvor mange kan si at de reiser med helikopter til jobben?

Hvordan er livet ditt om fem år? 

Veslefrikk er i sluttfasen av produksjonstiden sin, så jeg blir nok her til 'the bitter end'. Det er noe jeg egentlig ser frem til, for man kan hente inn mye erfaring om man er med på å stenge ned en plattform.

Situasjonen på hjemmefronten er det kun fremtiden som vil vise, men håpet er å etablere seg med mann og hjem, avslutter Edvardsen.

Om Ukas 2/4

enerWE.no er en nettavis for olje- og energibransjen. Vi skriver om det som opptar bransjen. Lesere av enerWE.no skal nå få et innblikk i hva oljearbeiderne gjør i fritiden.

Hver uke vil vi publisere et intervju der vi setter fokus på fritiden. Ta kontakt med Ansvarlig redaktør i enerWE.no ([email protected]) dersom du jobber i oljebransjen. Vi ønsker et intervju med deg.

Powered by Labrador CMS