Foto: AP Photo/Noah Berger
Foto: AP Photo/Noah Berger

Strømleverandør vil tilby 160 milliarder til ofre etter skogbranner i California

Skadene er estimert til å koste om lag 267 milliarder norske kroner.

Publisert

Det konkurstruede strømselskapet PG & E vil tilby ofre og forsikringsselskaper etter skogbrannene i California inntil 160 milliarder kroner i erstatning.

Pacific Gas & Electricity – PG & E – måtte i januar be om konkursbeskyttelse fordi det ikke så seg i stand til å betale for skadene som ble forårsaket av branner antent av selskapets strømkabler. Flere titall mennesker døde og flere tusen hus brant opp i flere skogbranner som rammet California i 2015, 2017 og i fjor.

Skadene er estimert til å koste om lag 30 milliarder amerikanske dollar, drøyt 267 milliarder norske kroner. I rettspapirene som ble kjent mandag, går det fram at selskapet nå ser seg i stand til å betale litt over halvparten, 17,9 milliarder dollar til ofre, forsikringsselskaper og lokale myndigheter som oppgjør. Da vil strømleverandøren også unngå konkurs og vil kunne fortsette virksomheten i California.

For ofrene blir derimot tilbudet omtalt som ikke godt nok.

– Det er ikke på noen måte, i innhold eller form tilfredsstillende eller rettferdig, sa advokat Michael Kelly, som representere mange ofre, i til Reuters ifølge CNBC.

(©NTB)