Oslo  20170426.Byrådsleder Raymond Johansen presenterer oppkjøp av Hafslund.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Oslo 20170426.Byrådsleder Raymond Johansen presenterer oppkjøp av Hafslund.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

C40-byledere med samlet kritikk av Trumps klimabeslutning

Publisert

Oslos byrådsleder Raymond Johansen er en av mange storbyledere verden over som reagerer kraftig på at president Donald Trump vil trekke USA ut av Parisavtalen.

C40 er et nettverk storbyer som tar klimaansvar, der Oslo ble med i 2012. C40-byene ønsker å vise hvordan byene kan bidra til lav- og nullutslippsløsninger. Flere av ordførerne i nettverket har sendt sine reaksjoner på Trumps ønske om å droppe klimaavtalen fra Paris.

– President Trumps uttalelse om å trekke USA ut av Parisavtalen er et voldsomt tilbakeslag for internasjonalt samarbeid. Den amerikanske presidenten overlater ansvaret til Europa og resten av verden. C40-byene vil trappe opp innsatsen for å sikre at byene over hele verden leverer på de avtalte målene for å bekjempe klimaendringer, sier byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap).

C40 teller nå over 90 av verdens storbyer og representerer mer enn 650 millioner mennesker. I uttalelsen er det også utspill fra ordførerne i Paris, Stockholm, Sydney i Australia, Cape Town i Sør-Afrika, Milano i Italia, Vancouver i Canada og Austin i Texas i USA. Flere av dem understreker at tross Trumps valg kan flere av byene i USA fremdeles overholde sine klimamål og -løfter.

(©NTB)