Subsea 7 tildelt langsiktig kontrakt med Centrica

Publisert

Centricas første feltutbygging i Nordsjøen.

Subsea 7 kunngjør i dag tildelingen av en langsiktig og eksklusiv samarbeidsavtale med det internasjonale gass- og kraftselskapet Centrica. Avtalen omfatter eksklusiv gjennomføring av tidlig fase studier, ingeniørtjenester, SURF prosjektgjennomføring og Life of Field operasjoner, skriver Subsea 7 i en pressemelding.

 • Les svaret fra Subsea 7 på Facebook-kommentar fra leser
 • Fem år på norsk sokkel

  Avtalen gjelder for Centrica sin portefølje på norsk sokkel, og har en varighet på fem år pluss opsjoner for forlengelse. Partnertilnærmingen støtter levering av prosjekter på en sikker, forutsigbart og konkurransedyktig måte med tanke på realisering av nye prosjekter.

  - Vi er svært glade og stolte over å ha vunnet denne strategisk viktige kontrakten med Centrica. Samarbeidsavtalen innebærer at alle involverte parter arbeider sammen for å optimalisere prosjekter som Butch, gjennom felles mål til gjensidig nytte for alle parter. Avtalen representerer en ny samarbeidsform på norsk sokkel. Vi tror denne måten å arbeide på vil levere differensierte og positive resultater for partene, og gir kostnadseffektive, optimaliserte tekniske løsninger og tidligere levering av prosjekter. Vi ser frem til å samarbeide med Centrica på deres fremtidige prosjekter, sier Monica Th. Bjørkmann, amdinistrerende direktør i Subsea 7 i Norge, i meldingen.

  • Les også: - Gi leverandørene større makt
  • Butch-feltet første for Centrica i Nordsjøen

   Arbeidet vil starte umiddelbart, med gjennomføring av studie for det planlagte Butch-prosjektet fra Subsea 7 sitt kontor i Stavanger. Studiet vil bli utført i samarbeid med selskapets partner Granherne, basert på den nylig annonserte alliansen mellom KBR, Granherne og Subsea 7.

   - Centrica er i ferd med å ta fatt på sin første feltutbygging i Nordsjøen, Butch-feltet. Vi ønsker å bygge kompetanse og kapasitet over tid. Dette er grunnen til at vi går inn i langsiktige partnerskap med sterke leverandører, som har lang erfaring med feltutbygginger på norsk sokkel, sier Arne Bjørlo, Vice President Projects i Centrica.

Powered by Labrador CMS