Drammen  20170724.Illustrasjonsbilder av biler som kommer til Norge via Drammen havn. Bilimport. Toyota. Hybrid-bil.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Drammen 20170724.Illustrasjonsbilder av biler som kommer til Norge via Drammen havn. Bilimport. Toyota. Hybrid-bil.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Budsjettforslaget gir avgiftsøkning på hybridbiler

Publisert

Regjeringens forslag om å innføre avgifter på tyngre elbiler rammer også dyre hybridmodeller.

Norges Bilbransjeforbund protesterer mot avgiftsøkningene og mener dette er svært uheldig ettersom hybridteknologien er på vei inn i markedet, skriver Aftenposten.

– I Europa ser man på hybrider som en viktig del av løsningen for å få ned CO2-utslippene. Alle kan være enige i at vektfradraget på de ladbare hybridene var vel høyt. Men å gå til det skritt å fjerne den lille fordelen som de ikke-ladbare hybridene har, er dramatisk, sier forbundets kommunikasjonssjef Egil Steinsland.

Han får følge av informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge som kaller avgiften et stort feilgrep. Hybrider står for over 95 prosent av firmaets personbilsalg.

– Regjeringen begår et stort feilgrep når den fratar høyteknologiske hybridbiler, som kjører elektrisk halvparten av tiden uten behov for ladekabel, vektfradraget for miljøteknologi, sier Olsen til Dagens Næringsliv.

Han legger til at det er vanskelig å tenke at forslaget ikke er rettet mot dem.

– Vi står for majoriteten av hybridbiler. Det er et slag i ansiktet på Toyota og Lexus som vi føler har gått foran med en teknologi som har gitt gode resultater på CO2 globalt, sier Espen Olsen.

(©NTB)