Nærmere sommeren skal Alf Ole Ask bli Energi og Klimas korrespondent i Brussel.
Nærmere sommeren skal Alf Ole Ask bli Energi og Klimas korrespondent i Brussel.

- Vi skal følge beslutningsprosessene innen energi og klima i Brussel

Aftenpostens journalist Alf Ole Ask slutter for å bli klimakorrespondent for Energi og Klima.

Publisert

Fredag ble det kjent at den erfarne journalisten Alf Ole Ask forlater Aftenposten for å bli klimakorrespondent i Brussel for Energi og Klima. Nyheten ble først publisert på Energi og Klima.

Til enerWE avviser Ask at det er fordi energi- og klimaspørsmål ikke får nok oppmerksomhet i Aftenposten, at han slutter.

- Nei, jeg slutter fordi jeg har fått en mulighet til å flytte til Brussel og jobbe med et tema jeg er opptatt av, sier han.

For Ask innrømmer at det å bo og jobbe i Brussel lokket ekstra. Han har tidligere jobbet som korrespondent både i Brussel, Stockholm og New York.

- Ja både Brussel og opplegget som Anders (Bjartnes, red anm) og folka i Energi og Klima presenterte, var veldig forlokkende. Så er det klart at det trigger selvfølgelig når jeg ser pensjonisttilværelsen rykke nærmere - at jeg kan gjøre et siste sprell før NAV overtar meg.

Det vil så klart bli en stor overgang fra å jobbe i et stort mediehus som Aftenposten og å bli del av en mye mindre gjeng i Energi og Klima. Hvordan forskjellene vil manifestere seg, er han usikker på.

- Foreløpig vet jeg ikke så mye om hvordan forskjellene vil bli, jeg har kun snakket med min nye arbeidsgiver på telefon og Teams. Men en ting jeg ikke kommer til å savne, er det faktum at det i store mediehus er ekstremt mye møter.

- Hva er det du ser for deg at du kan skrive i Energi og Klima som du ikke kan skrive i Aftenposten?

- Først og fremst skal vi gjøre noe som ikke så mange andre gjør, nemlig å følge de politiske beslutningsprosessene innen energi og klima i Brussel. Vi kan følge med på hva lobbyister og politikere gjør i Brussel. Det er blitt en svart flekk i journalistikken, mener han.

Han tror norsk journalistikk om energi og klima har et forbedringspotensiale.

- Klima og energibransjen er tett sammenvevd med politikk - både her og internasjonalt. Det er fortsatt store muligheter for forbedring i å dekke den politiske og økonomiske makten som ligger i bedriftene og i dette komplekset hvor politikk og økonomi flyter sammen. Jeg ser ikke for meg at jeg blir arbeidsløs akkurat, avslutter han.

Powered by Labrador CMS