Helge Hammer, Faroe Petroleum
Helge Hammer, Faroe Petroleum

– Vi har boret nede på Fogelberg-strukturen og har fått bekreftet en gasskolonne på 62.5 meter

Publisert

Faroe Petroleum forteller i en pressemelding at avgrensningsbrønnen Fogelberg i Norskehavet ser lovende ut. Her har Faroe Petroleum 15 prosent andel og Spirit Energy Norge er operatør.

– Vi har boret nede på Fogelberg-strukturen og har fått bekreftet en gasskolonne på 62.5 meter. Nå går vi videre og gjennomfører en produksjonstest i denne brønnen, sier Helge Hammer, COO i Faroe Petroleum.

Fogelberg befinner seg kun 18 kilometer unna Åsgard-komplekset. Reservoarkvaliteten er bedre enn i den opprinnelige letebrønnen (6506/9-2 S), og sammen med en dypere gass-vann-kontakt, vil partnerskapet å produksjonsteste brønnen for å få bekreftet potensialet og kommersialitet.

Samtidig har også olje- og energidirektoratet godkjent Plan for Utbygging og Drift (PUD) av Fenja-feltet; hvor Faroe har 7,5 prosent.

– Vi er også svært glade for PUD-godkjenningen av Fenja-feltet. Når Fenja kommer i produksjon i 2021, vil det bidra med en betydelig kontantstrøm til Faroe. Fenja, Fogelberg, og Iris og Hades-funnene i forrige uke, er andre eksempler på hvordan vi har økt våre olje og gass ressurser svært kostnadseffektivt, sier Hammer.

De neste leteresultatene som forventes fra Faroe er Rungne-brønnen mot slutten av sommeren, hvor Faroe er operatør, og Cassidy og Pabow prospektene senere på året.