Tromsø  20120123. Konsernsjef for leting i Statoil, Tim Dodson, varsler at selskapet ønsker et partnerskap med det russiske oljeselskapet Rosneft som nylig ble tildelt de nye områdene på russisk sektor i Barentshavet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix
Tromsø 20120123. Konsernsjef for leting i Statoil, Tim Dodson, varsler at selskapet ønsker et partnerskap med det russiske oljeselskapet Rosneft som nylig ble tildelt de nye områdene på russisk sektor i Barentshavet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix

Equinor vant nye leteblokker i Brasil

Publisert

Equinor har vunnet nye leteblokker i Brasil i et område selskapet betegner som blant verdens beste.

– De ressursrike bassengene utenfor kysten av Brasil inneholder leteareal av verdensklasse. Resultatene fra denne og tidligere budrunder har tilført Equinors leteporteføljer svært prospektivt areal og gjør at vi kan opprettholde en betydelig aktivitet og søke etter prospekter av høy verdi i Brasil i årene fremover, sier Equinors konserndirektør for leting, Tim Dodson.

Sammen med ExxonMobil og Petrogal Brasil vant Equinor budrunden om Uirapuru-blokken utenfor Brasil. Og sammen med BP og Petrobras har Equinor vunnet Dois Irmaos-blokken.

– Resultatet av denne runden bidrar til ytterligere styrking av vår posisjon i Brasil, et kjerneområde for Equinor, sier Anders Opedal som er landsjef i Brasil for Equinor, tidligere Statoil.

Selskapet har økt investeringene i landet de siste to årene og forventer at det vil skape arbeidsplasser, skatteinntekter og produksjonsavgifter som vil komme lokalsamfunnet til gode.

(©NTB)