Brann på borerigg i Norskehavet slokket

Publisert

Brannen på boreriggen Scarabeo 5 er slokket, opplyser Statoil. Ingen personer kom til skade i brannen, som oppsto på riggen på Njord-feltet i Norskehavet tirsdag ettermiddag.

Rundt klokken 20.30 var brannen slokket, og skadestedet var under kontroll, opplyser Statoil i en pressemelding tirsdag kveld.

33 evakuert

Til sammen 33 av et mannskap på 106 ble evakuert da brannen oppsto i babord maskinrom på riggen. Statoil opplyste tidlig at alle var gjort rede for og at ingen ble skadd i brannen.

19 av de evakuerte ble fløyet til Kristiansund, mens 14 ble fløyet til nærliggende installasjoner.

– Klokken 18.45 var det 73 personer igjen om bord, og ingen flere planlegges flyttet fra riggen. Personene om bord er heller ikke mønstret i livbåtene lenger, og kan flytte tilbake til lugarene, opplyser Morten Eek i Statoil til NTB. Han er mediekontakt for selskapets utvikling, produksjon og letevirksomhet på norsk sokkel.

Sterk varme

Scarabeo 5 opereres av Saipem Norwegian Branch. Boreriggen varslet om brannen klokken 17.30. Tre timer senere var altså brannen under kontroll.

– Vi vil fortsatt jobbe med skadestedet for å sikre det. Det er fortsatt veldig varmt på stedet, sier Eek, som foreløpig ikke kan si noe om årsaken til brannen.

Det lå tirsdag kveld tre beredskapsfartøy ved boreriggen for å bistå, blant annet med nedkjøling av det svært varme området. Blant dem var fartøyene Ocean Response og Troms Sirius. Tirsdag kveld var også tre helikoptre tilgjengelig i forbindelser med hendelsen.

Seks røykdykkere har vært inne i området der det brant og hvor temperaturen ble svært høy.

Beredskap iverksatt

Scarabeo 5 har to maskinrom og i alt åtte motorer. Det pågikk ikke boreoperasjoner da hendelsen inntraff. Statoil opplyser videre at den offentlige redningstjenesten og myndighetene ble varslet om situasjonen.

Samtidig ble Statoils egen beredskapsorganisasjon mønstret, og ressurser mobilisert for å bidra i håndteringen av hendelsen.

Scarabeo 5 er for tiden den eneste installasjonen på Njord-feltet. (©NTB)