Ny lengderekord for Brage-plattformen i Nordsjøen

Den siste brønnen fra Brage-plattformen i Nordsjøen er nesten 200 meter lengre enn Mount Everest er høyt.

Publisert Sist oppdatert

OPPDATERT: Saken er oppdatert. Vi skrev opprinnelig at det Brage-plattformen satte ny borerekord i Nordsjøen, men vi har blitt gjort oppmerksom på at en plattform har boret enda lengre. Vi har derfor redigert tittelen for å reflektere dette.

Oljeselskapet Wintershall DEA forteller i en pressemelding at de med den siste brønnen fra Brage-plattformen har satt en ny lengderekord innen brønnboring.

Verdens høyeste fjell rager 8848 meter over havoverflaten. Rekordbrønnen som nylig ble boret fra Brage-plattformen i Nordsjøen er 9023 meter lang og ble avsluttet 2000 meter under havoverflaten.

– Vi operer på grensen av det teknisk mulige. Derfor er det ekstra gøy når vi når målene vi setter oss, og i tillegg borer den lengste brønnen selskapet noen gang har boret offshore. Denne brønnen vil bidra til å forlenge produksjonstiden fra Brage-feltet, sier Mark van Aerssen, boresjef på Brage for Wintershall Dea.

Brage-feltet ble oppdaget i 1980 og begynte å produsere 1993, med en tiltenkt levetid til 2006. Nye teknologiske utviklinger har forskjøvet grensen, og da Wintershall Dea overtok feltet i fra Statoil i 2013, ble levetiden for feltet forlenget til 2030.

– Vi har som mål at Brage skal produsere utover 2030. Feltet har skapt verdier for partnerne og det norske samfunnet i mer enn 25 år allerede. Nå har vi som mål å forlenge verdiskapning fra Brage med enda flere år, sier van Aerssen.

Brage er lokalisert 125 kilometer vest for Bergen.Feltet ble funnet i 1980, og satt i produksjon i 1993.

Powered by Labrador CMS