OBOS åpner sitt tredje vannkraftverk

Publisert

OBOS forteller i en pressemelding at de nå åpner sitt tredje vannkraftverk, og det første av seks vannkraftverk i 2018.

– Bråberg blir en del av syv kraftverk i Odda-området og ligger ikke langt fra Tyssedal, den kjente vannkraftstasjonen i Odda. Vannkraft har lange tradisjoner i området og vi gleder oss over å kunne ta del i denne bærekraftige tradisjonen, sier Marius Asheim, daglig leder for OBOS Energi AS.

Dette kraftverket vil produsere nok strøm til å kunne forsyne 640 OBOS-leiligheter med strøm i et år.

– Vi har som målsetning å sikre at OBOS-konsernet er klimanøytralt innen 2021. Dette skal vi gjennomføre ved hjelp av vannkraft, solkraft, kjøp av CO2 klimakvoter og ved å redusere klimaavtrykket generelt, sier Asheim.

Totalt skal åtte vannkraftverk driftsettes innen sommeren neste år.

– Snart skal vi tilbake til vakre omgivelser i Hardanger og åpne Espeelvi før vi skal til Sogn og Fjordane og Langedal kraftverk. Innen sommeren 2019 vil vi, dersom alt går etter planen, produsere strøm tilsvarende forbruket til 15 000 gjennomsnittlige OBOS-leiligheter. Det er et viktig skritt på veien mot å bli klimanøytrale, sier Asheim.

OBOS har allerede to kraftverk i drift i Kvitno og Strupen med en samlet produksjon på 40 GWh, noe som tilsvarer årlig strømforbruk til 4000 gjennomsnittlige OBOS-leiligheter.