BP deler ut 80.000 kroner i bonus til oljearbeidere

Publisert

- Bra at de får bonus uten å ha bedt om det, mener Leif Sande.

Til tross for at britiske BP kutter nesten 400 stillinger i Norge, gir selskapet 80.000 kroner i bonus til oljearbeiderne.

At BP skal kutte så mange som 4000 stillinger på verdensbasis ble kjent i januar. I Norge forsvinner hver femte stilling når man legger sammen 210 innleide og 166 som måtte gå i fjor.

BP-ansatte får nå beskjed om at de får en solid bonus for fjoråret, skriver Stavanger Aftenblad. Ifølge avisen kan bonusen utgjøre opp mot 14 prosent av lønnen og bli på rundt 80.000 kroner for noen.

Det er konsernledelsen i London som før årets begynnelse bestemmer hva som skal bestemme størrelsen på bonusutbetalingene, forteller kommunikasjonsdirektør Olav Fjellså i BP Norge.

– Vi er veldig fornøyd med resultatene for fjoråret. Bonusen settes uavhengig om oljeprisen er høy eller lav, men om vi har nådd visse måltall for eksempel på sikkerhetssiden, sier Fjellså.

– Det er veldig godt å se at oljeselskapene fortsatt har penger. Og vi får ikke noe bedre bevis for at utfordringene i bransjen ikke har noe med lønn eller arbeidstid å gjøre. Her får BP-ansatte bonus uten at de har bedt om det, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.