Otovo børsnotert

- Globalt er sol den raskest voksende energikilden.

Publisert

Otovo skriver i en pressemelding at de i dag ble i dag tatt opp til handel på Euronext Growth Oslo etter en kapitalutvidelse på 250 millioner kroner. Emisjonen skal finansiere solenergiplattformens vekstplaner i Europa.

Otovo ble startet i januar 2016 av Andreas Thorsheim, Simen Fure Jørgensen, Lars Syse Christiansen og Andreas Bentzen. De fikk raskt suksess i Norge på salg av solceller til private hjem, og i dag er selskapet til stede i Norge, Sverige, Spania, Frankrike, Italia og Polen. Ambisjonen er å bli den ledende aktøren i det raskt voksende europeiske solmarkedet.

- Globalt er sol den raskest voksende energikilden og i 2050 vil sol stå for mer enn en tredjedel av verdens energibehov. Overgangen til fornybar energi i Europa understøtter etterspørselen, som blir ytterligere stimulert av EUs Green Deal, sier administrerende direktør Andreas Thorsheim.

Otovo ble etablert i 2016 og teamet består av ingeniører, programmerere og tekniske konsulenter.

Aksjene i emisjonen ble solgt til 200 kroner, noe som svarer til en markedsverdi på 1,8 milliarder kroner.

- Den gode mottakelsen i kapitalmarkedet er en bekreftelse på Otovos unike forretningsmodell samt vårt dedikerte team og nettverk av montører over hele Europa. Noteringen på Euronext Growth Oslo er en stor milepæl for selskapet og vi er ivrige etter å forfølge mulighetene som ligger foran oss, sier Thorsheim.

Powered by Labrador CMS