Dong verdsettes til opptil 105 milliarder

Publisert

Danske Dong Energy børsnoteres. 

Dong Energy verdsettes til opptil 105 milliarder danske kroner når det statlige danske kraftselskapet børsnoteres i sommer.

Etter flere år med spekulasjoner ble det torsdag klart at kraftselskapet skal på børsen i midten av juni.

Samtidig opplyser Dong at 17,4 prosent av aksjene i selskapet skal selges til investoren, til en anslått pris på mellom 200 og 255 kroner per aksje. Etter salget vil staten stå igjen med en eierandel på 50,01 prosent av aksjene.

Det betyr at Danmarks største kraftselskap verdsettes til mellom 83,5 og 106,5 milliarder danske kroner (mellom 104 og 133 milliarder norske kroner).

– Børsnoteringen er en viktig milepæl i utviklingen av Dong Energy, sier Danmarks finansminister Claus Hjort Frederiksen.

– Selskapet har utviklet seg fra primært å være en dansk forsyningsvirksomhet til å bli et voksende internasjonalt selskap med en ledende posisjon innenfor havvind, tilføyer han.

Selskapet har slitt med enorme nedskrivninger på verdien av olje- og gassvirksomheten. Dongs vei til børsen startet i 2014, da staten solgte store deler av aksjeposten til investeringsbanken Goldman Sachs. Den gang var Dong verdsatt til 45 milliarder danske kroner, men salget var svært omstridt i Danmark.