- Bytt ut den gamle kjedelige skrutrekkeren med en ny elektrisk!

Publisert

Oppfordringen kommer fra gründerne André Backen og Marius Kjeldahl i Oliasoft. Det er ikke første gangen de to slår hodene sammen om en felles idè om å skape noe nytt. Begge har bred erfaring  fra en rekke prosjekter som spenner fra spillutvikling til finans og betalingsløsninger.

Mens dagens unge boreingeniører, som er målgruppen for Oilasoft, fremdeles gikk i bleier holdt de to gründerne på med spillutvikling i Funcom. Fremdeles er motivasjonen å lage nyskapende programvare som utfordrer grensene og utfordrer etablerte sannheter.

Oliasoft utvikler programvaren Wellplan TM som er et verktøy for brønnplanlegging og den omfattende løsningen har som mål å gi boreingeniøren kontrollen fra A til Å.

- Norge har bygget noe unikt når det kommer til kompetanse og rammevilkår for prosjekter som vårt. Samtidig er dette programvare som kan benyttes globalt. Den sterke kompetansen vi har her i Norge gir oss et godt utgangspunkt, sier André Backen, CFO i Oliasoft.

Hvert år bores det totalt 30 000 brønner på verdensbasis, og disse representerer et stort marked for Wellplan. Samtidig er det krevende å sikre finansiering fordi til tross for at Norge har mange flinke ingeniører, er investeringsviljen mindre her enn for eksempel Silicon Valley.

Planlegging av brønner både letebrønner, avgrensningsbrønner og produksjonsbrønner innebærer krevende beregninger og mulighet for å simulere scenarier med store mengder data. Eksisterende løsninger er gamle og setter fageksperten tilbake i tid gjennom utdaterte brukergrensesnitt.

- En ung boreingeniør er vant med flotte, realistiske og brukervennlige flater i alt fra sosiale medier til tekniske verktøy. Vi ønsker å gi henne en tilsvarende opplevelse i brønnplanleggingsverktøyet. forklarer Marius Kjeldahl, CTO.

I tillegg er lisensproblematikken som tradisjonelt har preget denne type verktøy løst. Der man tidligere hadde lisenser låst til en spesifikk maskin, og dermed møtte på problemer med filoverføring og låste lisenser dersom to boreingeniører skulle samhandle om de samme dataene, går dette nå sømløst i nettleseren med skybaserte data.

En analog kan være utviklingen i Microsoft sin Office-pakke, som man før måtte kjøpe på CD og installere på en dedikert maskin med en lisensnøkkel. Nå kan man jobbe rett i dokumentene sine i nettleseren i Office 365 gjennom å logge på applikasjonene uavhengig av hvilken og hva slags datamaskin man har for hånden.

Marius Kjeldahl (t.v) og Andé Backen
Marius Kjeldahl (t.v) og Andé Backen

På spørsmål om hvordan responsen var på å lansere et startup innen olje samtidig som oljeprisen raste, svarer Kjeldahl raskt,

- Vi tenkte ikke så nøye over det. Vårt mål er å finne varige løsninger som skal utvikle seg positivt over tid. Vi har et langt perspektiv, og advarslene vi møtte i begynnelsen er snudd til positiv overraskelse.

Reaksjonene fra sluttbrukerne er positive, og spesielt nye unge ingeniører setter stor pris på løsninger som anerkjenner behovene hos dem som sluttbrukere, og gir dem nye mer tidsriktige måter å jobbe på.

Nå benytter de to anledningen til å treffe nettopp sluttbrukerne under ONS i Stavanger.

Powered by Labrador CMS