United States National Security Adviser John Bolton talks to the Miami Herald  on Latin American policy at the National Historic Landmark Miami Freedom Tower on Thursday, November 1, 2018.   (Emily Michot/Miami Herald via AP)
United States National Security Adviser John Bolton talks to the Miami Herald on Latin American policy at the National Historic Landmark Miami Freedom Tower on Thursday, November 1, 2018. (Emily Michot/Miami Herald via AP)

Bolton: – Flere sanksjoner mot Iran er en mulighet

Publisert

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton sier det kan komme flere sanksjoner mot Iran. Tidligere i uken trådte strenge amerikanske sanksjoner i kraft.

Bolton sier de to rundene med sanksjoner som er innført av president Donald Trump – i august og sist mandag – har hatt en «svært tydelig» effekt på Irans økonomi og landets handlingsrom i utlandet. Den siste runden omtales som det strengeste sanksjonsregime noensinne overfor myndighetene i Iran.

– Jeg tror det vil se enda flere sanksjoner over tid og mye strengere håndheving, sa Bolton til journalister i Paris, der Donald Trump er på besøk i forbindelse med 100-årsdagen for slutten på første verdenskrig.

– Vi har sett indikasjoner på at dette har påvirket Irans krigerske aktiviteter i Irak, Syria og Jemen. Det er ikke nok, men det har begynt å ha en virkning, fortalte Bolton.

På spørsmål om innrettingen av sanksjonene, svarte han at «det er ting vi kan gjøre når det gjelder terror og antiterror».

Det internasjonale pengefondet anslår at sanksjonen vil føre at Irans økonomi krymper med 1,5 prosent i år og 3,6 prosent neste år.

(©NTB)