Peikko tildeles ordre i Tellenes vindkraftverk i Rogaland

Publisert

Peikko Group’s datterselskap Peikko Norge AS har mottatt en betydelig ordre for rock anchor fundament teknologi til Tellenes vindkraftverk i Rogaland.

Peikko leverer komplett fundamentdesign, rock adapter-plate med tårnbolter, FatBar fjellforankringsbolter, samt øvrige stålkomponenter. Leveransene er planlagt mellom august 2016 og mars 2017. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Prosjektet er utviklet av Zephyr og Norsk Vind Energi. Investor er Black Rock. Google har inngått en avtale for kraftproduksjonen til å forsyne sine europeiske datasentre med fornybar energi. Hovedentreprenør er Stangeland Maskin, Skanska er underentreprenøren som bygger vindturbinfundamenter. Siemens leverer 50stk WT-3.3MV-113 turbiner, Nacellehøyden er på 93 meter. Vindkraftverket vil være operativt august 2017.

- Tellenes Vindkraftverk er det første prosjektet i Norge hvor det brukes Peikko Rock Anchor Foundations Technology. Vi er veldig stolte av at vårt fjellforankringsfundament med design er tredjeparts verifisert av DNV-GL, og sier det er en overlegen løsning for Tellenes Vindkraftverk med hensyn til sikkerhet og teknisk utførelse, sier Topi Paananen, CEO, Peikko Group Corporation.