Jannicke Hilland (Foto: Chul Christian Aamodt, enerWE)
Jannicke Hilland (Foto: Chul Christian Aamodt, enerWE)

- Vekst og tettere samarbeid på Vestlandet vil slå positivt ut for både kunder, ansatte og eiere

- De vel 22.000 nettkundene i Kvinnherad, Sunnfjord og Ytre Sogn vil få BKKs lave nettleie.

BKK forteller i en pressemelding at de leverte et konsernresultat på 716 millioner kroner i årets andre kvartal, noe som er hele 615 millioner mer enn for samme periode i fjor.

Den markante økningen skyldes imidlertid salg av Fjordkraft-aksjer der BKK solgte seg ned fra 30,25 til 15,15 prosent av aksjene. Det ga en gevinst på 541 millioner kroner.

- BKK har en solid økonomi og er godt rustet til å gjennomføre fusjonene med Sunnfjord Energi og Kvinnherad Energi, som ble vedtatt før sommeren. Vekst og tettere samarbeid på Vestlandet vil slå positivt ut for både kunder, ansatte og eiere. Et stort fornybarkonsern vil ha finansielle muskler og muligheter for å skape nye grønne industriarbeidsplasser på Vestlandet, sier konsernsjef Jannicke Hilland i BKK.

De vel 22.000 nettkundene i Kvinnherad, Sunnfjord og Ytre Sogn vil få BKKs lave nettleie, og flere titalls kompetansearbeidsplasser skal etableres i hele regionen. Fusjonene medfører at rundt 150 nye medarbeidere skal innlemmes i BKK utover høsten.

- Det vil gi oss enda sterkere kompetansemiljø. Vi vil ha en desentralisert organisasjon der Kvinnherad og Førde blir regionale senter for driften av nettselskapet vårt, sier Hilland.

BKK produserte 1,2 TWh vannkraft i andre kvartal i år, noe som er 20 prosent mindre enn andre kvartal i fjor. Områdeprisen var også noe lavere; 37 euro/MWh i andre kvartal i år mot 39 euro/MWh i tilsvarende periode i fjor. Totalt har energiinntektene likevel økt med 47 prosent til 513 millioner kroner på grunn av en positiv utvikling i verdien av kraftkontrakter.

Powered by Labrador CMS