Her er NRK i gang med å filme til Norge Rundt denne uken.
Her er NRK i gang med å filme til Norge Rundt denne uken.

Her følger Norge Rundt montørlaget fra nettselskapet

I kveld kan hele Norge se intervjuet med BKK-lærling intervjuet i toppen av en kraftmast.

Publisert Sist oppdatert

I snart 45 år har «Norge Rundt» vært fast takst i mange norske hjem. Da benker mange familier seg foran TV-en og følger en programleder som mellom en rekke innslag befinner seg ulike lokasjoner for hver sending. Og i kveld kan «hele Norge» følge et montørlag fra kraftselskapet BKK innimellom de familievennlige og tidvis kuriøse innslagene. Kveldens program har fått tittelen «El i høgda».

Det var BKK som kontaktet Norge Rundt-redaksjonen, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Anne Mette Tuvin i BKK overfor enerWE.

Etter noen dager kom den gledelige meldingen om at reportasjeteamet gjerne ville være med på et oppdrag ute i felten.

- BKK Nett planlegger å lage en film om energimontøren for å promotere yrket og den viktige, og litt usynlige jobben som gjøres for å sikre strømforsyningen i samfunnet. Den skal også bidra til å øke interessen for faget blant ungdom som skal ta en fagutdanning. I den forbindelse diskuterte min kollega og jeg muligheten for å få Norge Rundt til å være med ut i felten og se noe av det arbeidet energimontørene utfører. Jeg ringte først til redaksjonen for å høre om det kunne være interessant for de å være med et montørlag på en jobb, forklarer Tuvin.

De sendte også e-post der de fortalte om energimontørens oppgaver, viktigheten av en sikker strømforsyning og at BKK er en stor lærlingebedrift på Vestlandet.

- Etter noen dager kom den gledelige meldingen om at reportasjeteamet gjerne ville være med på et oppdrag ute i felten og bruke det som lokasjon for Norge Rundt-sendingen, sier hun gledesstrålende til enerWE.

Her er BKK-lærlingen på vei opp i masta.
Her er BKK-lærlingen på vei opp i masta.

Deretter måtte de bruke litt tid på å finne de arbeidsoppgaver som er mest vanlig for energimontører, på et sted som egnet seg for opptak, som var lett tilgjengelig for biler, der flere oppgaver kunne utføres av lærlinger og gjøres innenfor et begrenset areal.

- Vi valgte en jobb der kraftledningen i et boligområde skulle forsterkes, nye master skulle reises og tilkobles strømnettet, forteller hun.

Lærling intervjues i toppen av en mast

Mandag denne uken dro BKK og Norge Rundt sammen på befaring til der opptaket skulle foregå.

- Der gjennomgikk vi alt som skulle gjøres i detalj, både hensyn til HMS under arbeidet og når programleder skulle klatre, ekstra smitteverntiltak (korona) og hvordan innspillingen ville foregå. Vår lærling Anine Sæterlid Larsen ble intervjuet. Tirsdag ble hele dagen satt av til opptak. Programleder, lyd, kamera fra NRK ble utstyrt med vernetøy fra BKK, og programleder med klatresele. Det ble ny gjennomgang av HMS (sikker jobb analyse) og smitteverntiltak, forteller Tuvin.

- Hva fikk Norge Rundt være med på?

- Vi håper reportasjeteamet fra NRK fikk et godt innblikk i energimontørens hverdag som består av hardt arbeid, stort fokus på verneutstyr, godt samhold i en arbeidsplass ute i felten - uansett vær. De fikk være med på å forsterke deler av strømnettet i et boligområde. Programleder fikk prøve seg på å borre et hull i fjellet til en bardunbolt, og klatre opp i en ny mast. Intervjuet med Anine foregikk blant annet i toppen av denne masten, sier hun.

Fra BKK besto arbeidslaget av lærlingeansvarlig Knut Århus, sikkerhetsansvarlig Jan Ove Digernes og de to lærlingene Dennis Altinpinar og Anine Sæterlid Larsen.

Powered by Labrador CMS