BKK Grønn InVest investerer i droneselskap

Publisert

I Trondheim utvikler norske ingeniører et landsdekkende nettverk av droner. Nå går BKK Grønn InVest inn på eiersiden, skriver selskapet i en pressemelding.

- Sevendof utvikler autonome, langtrekkende droner til industrielle oppgaver. Konseptet er spennende og teamet bak har sterk teknologi-utviklingskompetanse, sier daglig leder i BKK Grønn InVest, Monika Inde Zsak.

Siden 2016 har norske Sevendof arbeidet med utvikling av smarte droner med lang rekkevidde. Selskapet har vunnet en rekke priser og mottatt støtte fra blant annet Forskningsrådet og Innovasjon Norge.

- Vi utvikler en infrastruktur bestående av stasjoner som huser droner med lang rekkevidde. Fra stasjonene vil dronene automatisk gjennomføre oppdrag på bestilling fra våre kunder. Gjennom vårt nettverk vil vi kunne tilby droner som en tjeneste til brukere i flere bransjer. Som eksempler vil vi kunne befare kraftledninger for nettselskap, kontrollere rasutsatte veier for Statens Vegvesen og søke etter savnede personer for politiet, sier daglig leder i Sevendof, Per Magnus Veierland.

Han er glad for å få BKK Grønn InVest inn på eiersiden.

- Vi er imponert over BKK sin gjennomføringsevne og satsing på innovasjon. BKK er nyskapende og vil bistå i å utvikle vår løsning og Sevendof som selskap. Vi er svært fornøyd med å nå lukke vår første investeringsrunde på 10 millioner kroner, sier Veierland.

I BKK-konsernet benyttes droner både i BKK Enotek, BKK Produksjon og i BKK Nett.

Nettselskapet har flere års erfaring med bruk av droner og bruken er økende. Droner er et godt arbeidsverktøy som gir tilgang til mer og bedre data, de bidrar til økt effektivitet og ikke minst reduseres risikoen i krevende arbeidsoperasjoner.

- For oss som nettselskap er det verdifullt at det er aktører som utvikler intelligente droner som kan fly autonomt og gi mer informasjon om tilstanden i strømnettet i sanntid. Droneteknologien utvikles raskt. Vi følger utviklingen tett og utforsker dronetjenester som dekker våre behov. Sevendof har et spennende konsept og deres løsning kan også være interessant for BKK Nett i fremtiden, sier divisjonssjef Utvikling i BKK Nett, Inger Erikka A. Lundetræ.

Powered by Labrador CMS