Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Må betale 100.000 kroner for brudd på elsertifikatloven

- NVE anser overtredelsene som alvorlige på grunn av de potensielle virkningene for tilliten til elsertifikatordningen.

Publisert

NVE forteller i en pressemelding at de ilegger BKK AS og TrøndelagKraft AS overtredelsesgebyr på 100 000 kroner hver for brudd på kontrollplikten i elsertifikatloven.

- NVE anser overtredelsene som alvorlige på grunn av de potensielle virkningene for tilliten til elsertifikatordningen, forklarer Anton Eliston, seksjonssjef i NVE.

Elsertifikatpliktige skal etter lov om elsertifikater § 20, hvert år innen 1. mars rapportere alt elektrisk forbruk som inngår i elsertifikatplikten og melde fra om feil.

BKK og TrøndelagKraft ilegges gebyrene for feilregistreringer i forbindelse med oppkjøp av selskaper. Feilene ble ikke oppdaget innen fristen og både BKK AS og TrøndelagKraft AS deklarerte derfor elsertifikatplikter med store feil.

Ingen av aktørene kjøpte flere elsertifikater enn de skulle, dermed ble ikke elsertifikatmarkedet påvirket av disse overtredelsene.

NVE ser overtredelsesgebyrene nødvendige for å vise viktigheten av å ha gode rutiner og opprettholde fristene i lovverket. Dette er første gangen NVE ilegger overtredelsesgebyrer for brudd på bestemmelsene i elsertifikatloven.

Powered by Labrador CMS