- Dette prosjektet vil spille en viktig rolle i utviklingen av hydrogensamfunnet

Norske Corvus Energy har fått med seg japanske Toyota på storskala produksjon av hydrogen brenselcellesystemer.

Publisert

På et webinar lanserte norske Corvus Energy en ny satsing på utvikling og storskala produksjon av hydrogen brencelscellesystemer for skipsfarten.

De har fått med seg den japanske giganten Toyota som nøkkelpartner og som leverandør av masseprodusert brensselscelletekologi.

Med på laget er også Equinor, rederiene Norled og Wilhelmsen, skipsdesignselskapet LMG Marin, næringsklyngen NCE Maritime CleanTech og Universitetet i Sørøst-Norge.

Prosjektet har fått 54 millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norge, og statsminister Erna Solberg deltok på lanseringen via webkonferanse.

Prosjektet skal installere sitt første brenselcellesystem om bord i et fartøy i 2023, og produktet skal være maritimt sertifisert og kommersielt tilgjengelig fra 2024.

Interessen for å bruke hydrogen som drivstoff for skip har økt raskt, og utviklingen av hydrogenløsninger blir sett på som et viktig skritt for å nå skipsfartens ambisiøse mål om å kutte klimagassutslippene med 50 prosent innen 2050. For å klare det må kostnadene for brenselceller reduseres i årene fremover, samt at tilgangen må økes.

Med BKK, Equinor og AirLiquide sin planlagte produksjon av flytende hydrogen på Mongstad, og flere hydrogenfartøy under utvikling for norske farvann de neste fire årene, vil Corvus sitt utviklingsarbeid inngå i en komplett verdikjede for hydrogen i Norge.

Brenselcelleteknologi har nådd et modenhetsnivå der oppskalering av systemer er neste skritt

Geir Bjørkeli

- Å inkludere brenselcellemoduler i produktporteføljen vår er et naturlig skritt for Corvus og i tråd med visjonen vår om å være ledende leverandør av nullutslippsløsninger til skip. Brenselcelleteknologi har nådd et modenhetsnivå der oppskalering av systemer er neste skritt, sier administrerende direktør Geir Bjørkeli i Corvus Energy.

På webinaret påpekte han at brenselceller og batterier er perfekte til å utfylle hverandre for å sikre at skipsfarten klarer utslippsmålene sine.

Dette prosjektet vil spille en viktig rolle i utviklingen av hydrogensamfunnet

Thiebault Paquet

- Skipsfarten må avkarboniseres og i Toyota er vi overbevist om at hydrogen vil spille en sentral rolle for å skape en bedre framtid, både miljømessig og økonomisk. Dette prosjektet vil spille en viktig rolle i utviklingen av hydrogensamfunnet, sier Director Fuel Cell Business Group Thiebault Paquet i Toyota Motor Europe.

Powered by Labrador CMS