Girlpower på Grane

Publisert

Livet som driftsoperatør på Grane.

Birgitte Elisabeth Griegel jobber som driftsoperatør på plattformen Grane, eid av Statoil. Hun er bosatt i Hammerfest, og mener tilfeldigheter brakte henne til jobben i Nordsjøen.

Som 15-åring er det ikke lett å se for seg hva man vil jobbe med , det var ikke soleklart for meg i alle fall. Det var ganske tilfeldig at jeg valgte kjemi og prosess-linjen etter å ha rådført meg med familien. Dessuten kjenner jeg mange som jobber innen industri, så nærmiljøet har spilt en viktig rolle med tanke på mitt yrkesvalg.

Fra kjole til kjeledress

Hun mener arbeidsuniformen sparer henne for stress.

Å gå sminkeløs med flettet hår og neongul kjeledress passer meg ypperlig. Jeg syns det er perfekt å slippe stresset med å pynte meg for å se representativ ut på jobb. På den måten blir det en liten lykkefølelse å komme hjem til sminke og anstendige klær.

Griegel trives i det mannsdominerte yrket.

Det skal understrekes at menn er enkle sjeler, de sier ting som det er, og blir ferdig med konflikter på stedet. Det er befriende. Men det er greit å ha minst en dame å henge med i løpet av arbeidsperioden, ellers blir det mye snakk om båt, bil og motorsag...

Griegel understreker at arbeidsmiljøet har mye å si for trivselen.

Når man jobber sammen en tredjedel av året, blir kollegaene din andre familie. På Grane hvor jeg jobber nå, stortrives jeg, Menneskene er imøtekommende og samarbeider bra med hverandre. Det er viktig, for som driftsoperatør jobber man i et team.

Griegel påpeker at arbeidstiden kun har noen få ulemper.

Det er jo begrenset hva man kan gjøre der ute på ”stålholmen". Til tross for tilbud som trening , håndarbeid og andre sosiale ting, har du ikke muligheten til å gå på tur etter jobb, eller avspasere en dag om det skulle skje noe spesielt midt i en arbeidsperiode. Om man i en periode ikke har det så bra, kan dette selvsagt være vanskelig for noen.

Tusen muligheter på turnus

Griegel forteller at hun føler seg heldig med tanke på 2/4-ordningen.

Turnusen har gitt meg muligheten til å reise. Jeg har vært mye på ferie både utenlands, og her i Norge. Jeg har ikke hatt lyst til å studere enda, men det er veldig flott å tenke på at jeg har tid. Og mulighet.

Backpacking i Karibien

Det desidert morsomste jeg har gjort i en friperiode var backpacking i karibien, en opplevelse jeg aldri ville vært foruten. På den turen opplevde jeg alt fra sykkeltur i pøsregn til snorkling i glassklart vann. Vi bodde sammen med kuna-indianere som lagde middag til oss av selvfisket fisk, og endte reisen på et pent hotell.

Kjærleik på havet

Som tilfeldighetene skal ha det til, møtte Griegel også sin utkårede på sjøen.

Ja, jeg møtte faktisk kjæresten på jobb, vi jobbet på samme rigg en liten stund. Hele skiftet mitt skjønte nok lenge før meg at jeg hadde et godt øye til denne automatikeren. Han var lærling og jeg hadde bare et par turer igjen på riggen, men jeg lurte han med til London en langhelg og vi har vært sammen siden.

Hun syns arbeidstiden skaper gnist i forholdet.

Vi snakkes jo på telefon hver dag, og jeg tror at det er veldig sunt å få mulighet til å være litt borte i fra hverandre.

Når man da kommer hjem, er man jo som nyforelska igjen, avslutter Griegel.

Powered by Labrador CMS