Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) mener økte omsetningskrav til avansert biodrivstoff skal bidra til redusert avskoging.
Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) mener økte omsetningskrav til avansert biodrivstoff skal bidra til redusert avskoging.

Regjeringen øker kravet for biodrivstoff

- Biodrivstoff er et viktig virkemiddel for å få ned utslippene fra veitrafikken, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.

Publisert

Regjeringen øker kravet til omsetning av biodrivstoff til 24,5 prosent fra nyttår. 9 prosent skal være såkalt avansert biodrivstoff.

Avansert biodrivstoff er laget av for eksempel slakte- og skogavfall og bidrar derfor ikke til avskoging, poengterer klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V). Han får støtte fra Regnskogfondet, som mener det økte kravet betyr at andelen biodrivstoff som kan være palmeolje, blir kraftig redusert.

- Endelig leverer regjeringen på de har lovet å gjøre: Fjerne biodrivstoff med høy avskogingsrisiko. Dette bør gi en endelig slutt på palmeolje i norske drivstofftanker, sier biodrivstoffekspert Nils Hermann Ranum i Regnskogfondet til NTB.

De nye kravene gjelder fra og med neste år, da behovet for avansert biodrivstoff vil øke til 347 millioner liter fra 230 millioner liter i fjor.

- Biodrivstoff er et viktig virkemiddel for å få ned utslippene fra veitrafikken. Regjeringen økte kravet til omsetning av biodrivstoff 1. juli i år, og nå skjerper vi kravet ytterligere, sier Rotevatn.

(©NTB)