-  Biodrivstoff gir en betydelig mulighet for å redusere luftfartens karbonavtrykk

Publisert

TUI Nordic har fått sitt første av totalt fem nye Boeing 737 MAX 8 fly. Flyvningen fra Seattle til Arlanda ble gjennomført på 30 prosent biodrivstoff. Det forteller TUI i en pressemelding.

Med 14 prosent mer drivstoffeffektivitet, utslippsredusjon som følge av 30 prosent biodrivstoff er dette en av de mest karbon-effektive flygningene som noen gang er utført av dette flyet.

- Vi i TUI har forpliktet oss til å samarbeide om prosjekter og inngå partnerskap som bidrar til positiv utvikling innen mer bærekraftige drivstoffløsninger. Med tanke på at de nordiske landene leder an hva gjelder bærekraftig utvikling, passer det bra at vårt aller første MAX-fly går på biodrivstoff og lander på nettopp Arlanda, sier John Murphy Managing Director TUI Airways.

-  Biodrivstoff gir en betydelig mulighet for å redusere luftfartens karbonavtrykk. Samarbeidet med TUI i 2015 om Boeing ecoDemonstrator inkluderte testing av biodrivstoff, og denne 737 MAX leveransflyvningen viser TUIs interesse for å få konkurransedyktig biodrivstoff til det kommersielle markedet, sier Sean Newsum, Direktør for miljøstrategi hos Boeing Commercial Airplanes.

TUI-gruppen har gjort en betydelig investering i fornyelse av flyflåten sin og har bestilt totalt 72 nye 737 MAX 8 og 10. De første markedene til å motta 737 MAX, det raskest selgende flyet i Boeing sin historie, er TUI Belgia og TUI Nordic.