Pendlet til jobb fra Cuba

Publisert

Benyttet sjansen til å lære spansk.

Einar Borse jobber som boredekksarbeider (roughneck) på flyteriggen Bideford Dolphin. Riggen er eid av Dolphin Drilling og ble kåret til årets rigg i Statoilsystemet i 2013.

Jeg har tatt grunnleggende bore- og brønnteknikk ved NorTrain Stavanger, og deretter teknisk fagskole med fordypning i boring.

Hvordan havnet du i denne typen jobb?

Det hele startet da jeg og broren min flyttet til Stavanger. Jeg begynte på Teknisk Fagskole og jobbet på kaia. Etterhvert ble jeg ansatt og fullførte siste skoleåret mens jeg jobbet på Bideford Dolphin, først som vasker, deretter roastabout (dekksarbeider) og roughneck.

Borse mener hierarki-ordningen er en positiv ting.

De fleste boredekkssjefene har også vært roughneck i sin tid. Jeg mener det er positivt at sjefene på toppen har jobbet på alle nivåer på riggen selv.

Borse forteller at arbeidsvalget ble inspirert av en kamerat.

En av vennene min hadde jobbet offshore, så jeg ble nok litt inspirert av han. Dessuten virket det forlokkende å jobbe med olje ettersom inkluderer fritid og mulighet til å reise.

Han utdyper at jobben har gitt han mye frihet.

Arbeidstiden gir meg mange muligheter. I fjor flyttet jeg til Cuba et år for å lære meg spansk, mens jeg pendlet frem og tilbake til Bergen i jobbperioder. Det er noe jeg ikke hadde hatt muligheten til om jeg hadde jobbet til normale arbeidstider.

Har falt til ro i Norge

Borse forteller at han nå har etablert seg i Oslo.

Jeg fikk meg kjæreste så da flyttet jeg hjem til Norge. Nå har vi vært sammen i litt over ett år. Nå pusser vi opp leiligheten hennes, så vi kan flytte sammen. Det gleder vi oss veldig til.

Kjærligheten og 2:4-livet

Borse utdyper at hans uvanlige arbeidstid innebærer fordeler og ulemper med tanke på forholdet.

Man er isolert i to uker der ute, og det er ikke like lett å planlegge merkedager og bursdager. Å holde kontakten kan også være en utfordring har mulighet til å snakkes over telefon de timene du ikke sover eller jobber. På den andre siden er arbeidsmiljøet bra, og det er veldig fint å kunne være tilstede hundre prosent av tiden når man har fri. Nå gir det meg for eksempel tid til å pusse opp mens hun er på jobb.

Det er tøft arbeid, men deilig å komme hjem, avslutter Borse.

---

Om Ukas 2/4

enerWE.no er en nettavis for olje- og energibransjen. Vi skriver om det som opptar bransjen. Lesere av enerWE.no skal nå få et innblikk i hva oljearbeiderne gjør i fritiden.

Hver uke vil vi publisere et intervju der vi setter fokus på fritiden. Ta kontakt med Ansvarlig redaktør i enerWE.no ([email protected]) dersom du jobber i oljebransjen. Vi ønsker et intervju med deg.

Powered by Labrador CMS